Breaking News

Σουφλέ με σοκολάτα γάλακτος

Με υγρό, σοκολατένιο εσωτερικό και υπέροχη υφή





Υλικά για 4 άτομα

2 κουβερτούρες των 125 γρ.
2 σοκολάτες γάλακτος των 85 γρ.
170 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φακελάκια βανίλετα
5 αβγά χτυπημένα



Εκτέλεση

1Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά.

2Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά και προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας.
Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.

3Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

4Εάν τα βάλουμε σε ατομικά φορμάκια, ψήνουμε για 10 λεπτά.

5Αφήνουμε το σουφλέ να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψουμε, η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα.

6Επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε λίγο το χρόνο ψησίματος, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

7Εάν βγει στέρεα η σοκολάτα μέσα, τότε το σουφλέ θέλει λιγότερο ψήσιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια