Breaking News

Κέικ με κεράσια

Αφράτο και μυρωδάτο, ιδανικό για το πρωινό






Υλικά για 6 άτομα
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού τριμμένος ξερός δυόσμος
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
150-200 γρ. κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσια
100 ml χυμός κεράσι ή βύσσινο
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη



Εκτέλεση

1Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

2Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί.

3Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κατόπιν τα κεράσια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

4Προσθέτουμε και το χυμό του κερασιού ή βύσσινου και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν τα υλικά.

5Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα κέικ και πουδράρουμε εσωτερικά με την καστανή ζάχαρη.

6Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ στην αλειμμένη φόρμα.

7Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180-200°C και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

8Ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ για να δούμε εάν έχει μείνει στο μαχαίρι μας άψητη ζύμη.

9Αν το μαχαίρι είναι καθαρό, τότε το βγάζουμε από τον φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμό του για λίγο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια